A-vitamin

11. nov. 2007, Martin Kanstrup

A-vitamin er et gult, flydende vitamin. Beta-Caroten er et forstadie til A-vitamin, dvs. hvis kroppen får Beta-Caroten, så kan den selv lave A-vitamin ud af det. På Latin betyder Caroten gul. På engelsk betyder carot gulerod. Guleroden får sin gule farve fra dens rige indhold på A-vitamin.

A-vitamin er godt for øjnene. Øjnene registrerer lys på nethinden inde bag øjelinsen lidt ligesom en fotoplade i et fotografiapparat. Denne fotoplade er hovedsageligt lavet af A-vitamin, derfor kan A-vitamin hjælpe mod natteblindhed og også for meget lysfølsomhed ved at holde denne fotoplade i orden. Ved stærk sollys bruger øjet meget A-vitamin.

A-vitamin hjælper mod infektioner. A-vitamin øger cellers levetid. Celler kan kun udføre deres arbejde ordentligt og ryde op omkring dem, når de er voksne. Hvis cellerne ikke lever så længe, er deres voksenliv ikke så langt. De dør og nabocellen må fjerne den døde celle. Men hvis nabocellen også dør må den tredje celle ryde to andre celler op, og hvis den også dør, inden den når det, så dør flere og flere celler. De døde celler hober sig op og udvikler sig til bumser og uren hud.

Derfor ser man, at ved rig indtagelse af A-vitamin i balance med andre vitaminer, at man kan forøge cellernes levetid, så de kan gøre rent omkring sig og på denne måde holde ens hud ren.

A-vitamin hjælper mod infektioner ved at holde cellerne sunde og raske og i stand til at fjerne skidt og fremmedlegemer.

Det giver ren hud, godt syn og hjælper mod alle infektioner.

Nogle folk er bekymrede om det er farligt at tage store mængder a-vitamin. Man kan tage større mængder af a-vitamin i naturlig form end i kunstig form. Der er ikke rapporteret en eneste alvorlig skade i Danmark grundet for stor mængde a-vitamin indtagelse. (Jeg har ikke undersøgt udlandet).

Glem ikke dette vigtige vitamin. Det er ikke farligt i velafbalanceret dosis. Det er mere farligt for helbredet at mangle A-vitamin.

Lyt til din krop, sørg for den har, hvad den skal bruge.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/8/d/kanstrupservice.dk/httpd.www/vitaminforeningen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *