C-vitamin

11. nov. 2007, Martin Kanstrup

C-vitamin er en syre, den smager syrligt. Smagen minder lidt om citron. Citron har også rig indhold af C-vitamin. C-vitaminet er noget vores immunforsvar bruger. Immunforsvaret består bl.a. af hvide blodlegemer, som er nogle blodlegemer, der er meget større end de røde blodlegemer. Disse hvide blodlegemer bevæger sig rundt i kroppen. Deres brændstof er C-vitamin. De bevæger sig hurtigere og mere effektivt, når kroppen er mættet med C-vitamin.

C-vitamin kan fjerne fremmede legemer i kroppen såsom bakterier. C-vitamin bekæmper ikke bakterier og virus. C-vitamin omringer det fremmede legeme og skyller det ud af kroppen helt uden kamp. C-.vitaminet behøver ikke at tilpasse sig fjenden, da den bare skylder fjenden ud uanset hvilken type fjende det er. C-vitamin fjerner også medicin fra kroppen, som det tolker som fremmede legemer.

Kroppen bruger meget mere c-vitamin, når man er syg. Man tisser noget af det ud sammen med de bakterier, det skylder ud. Da c-vitamin er en syre, kan kroppen kun indeholde en vis mængde c-vitamin ad gangen. En voksen kan indeholde 4 gram c-vitamin ad gangen, så er kroppen mættet. Men hvis man er syg, så bruger kroppen c-vitamin bl.a. til at skylle bakterier ud, så den bruger ca. 1 gram c-vitamin i timen under sygdom. Hvis man ikke spiser masser af c-vitamin, når man er syg, så bliver kroppen ikke mættet med c-vitamin igen og kan ikke skylle disse fremmede legemer ud af kroppen – og så kan bakterierne blive i kroppen og formere sig og sygdommen varer meget længere, end den behøver.

Så sørg for, at din krop er mæt med c-vitamin. Kroppen bruger ikke så meget, når den er rask. Men hold kroppen mæt på c-vitamin. Ved sygdom, så tag store doser c-vitamin flere gange om dagen for at få sygdommen til at forsvinde fra kroppen hurtigere.

C-vitaminet bruges også af kroppen til at danne bindevæv. Bindevæv er det væv, som ligger mellem cellerne og som holder muskler og organer på plads. Ved mangel på c-vitamin bliver bindevævet skrøbeligt og bakterier kan nemmere bryde igennem bindevæv og brede sig. Ved ydersiden af blodårer er der også bindevæv. Hvis ens bindevæv ikke er stærkt, så går blodårerne meget nemmere i stykker. Folk som nemt får blå mærker, når de slår sig, de har skrøbeligt bindevæv og det kan skyldes manglen på c-vitamin.

C-vitamin gør også knogler lidt elastiske. Hvis man mangler c-vitamin, knækker knoglerne nemmere. I gamle dage fik sømænd nogle gange skørbug – deres knogler knækkede nemt og de fik infektioner. Dette skyldtes manglen på c-vitamin.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/8/d/kanstrupservice.dk/httpd.www/vitaminforeningen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *