E-vitamin

16. nov. 2007, Martin Kanstrup

Dette vitamin er flydende og har en gylden farve. Vitaminet er en effektiv anti-oxidant.

Anti-oxidant betyder “imod ilt”. Det er sådan, at cellerne i kroppen ikke kan tåle ilt. De ødelægges ved direkte kontakt med ilt. Det er svært at tro, men der sker det samme med kroppens celler, som der sker, når man bider i et æble, og ilten gør æblet brunt efterfølgende. Ilten ødelægger de ubeskyttede celler under æblets skrald. Når man får et sår, så dækker kroppen hurtigt såret med vædske og en hinde, og en sårskorpe dannes for at beskytte mod ilt og bakterier. Hvis cellerne når at blive iltet (blive brune), er de meget modtagelige for bakterier. Når man indånder luft, så skal luften faktisk “pakkes ind”, inden det fragtes helt ud til cellerne. Denne indpakning skal være noget, som ilten ikke kan slippe igennem eller ud af, altså en anti-oxidant. Anti-oxidanter sørger for, at ilten kommer ordentligt ud til cellerne, så cellerne kan gøre brug af ilten. Kroppen klarer sig i længere tid uden vejrtrækning uden at tage skade, hvis kroppen er rig på e-vitamin. F.eks. hvis man får hjertestop eller er ude for en drukneulykke, så kan kroppen klare sig i væsentlig længere tid uden ilttilførsel og uden at tage skade af det.

E-vitamin, som er et effektivt anti-oxidant, sørger for, at ilt bliver fragtet ordentligt rundt i kroppen. E-vitamin sørger for, at alle muskelceller får deres nødvendige ilt og ikke dør af iltmangel, som kan gøre, at muskelen ikke virker, som den skal. For at have en sund hjertemuskel, som ikke stopper, er det vigtigt at tage e-vitamin. E-vitamin har også en blodfortyndende virkning, så blodet kan strømme forbi blokeringer i årerne og ud i alle dele af kroppen. E-vitamin gør, at kolesterolen ikke sætter sig for meget fast, den sænker kolesterolniveauet i kroppen, så kolesterolfedtet ikke kan komme til at blokerer årerne så meget. E-vitamin kan, fordi det er en anti-oxidant, gøre ens koncentration bedre ved at forsyne alle celler (samt hjerneceller) med ilt.

Under graviditet er det særlig vigtigt at moderen indtager en rig mængde e-vitamin under hele forløbet og specielt op til fødselen, da barnet også nyder godt af dette vitamin, så barnets celler hele tiden får ilt nok og risiko for kvælning og fødselsskavanker mindskes betydeligt.

Få ilten fragtet effektivt rundt i kroppen, sørg for, at dit hjerte og dit blodkredsløb fungerer, som det skal. Giv kroppen det e-vitamin, det har behov for.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/8/d/kanstrupservice.dk/httpd.www/vitaminforeningen/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *